Kvartet saksofonov 4saxess
si
en


Primož Fleischman Oskar Laznik Lev Pupis Dejan Prešiček
 

dejanDejan Prešiček - bariton saksofon

Saksofonist Dejan Prešiček je končal študij na glasbeni akademiji za glasbo v Frankfurtu. Izpopolnjeval se je v mojstrskem razredu Jean-Marie Londeixa v Bordeauxu, kjer je prejel zlato medaljo in častno nagrado mesta Bordeaux za saksofon in komorno igro.

Dejan Prešiček je soustanovitelj in član Tria Slavko Osterc..
Kot solist in komorni glasbenik je igral na mnogih festivalih (Festival Ljubljana, Ludwigsburger Schlossfestspiele, Musica Strasbourg, Ars Nova Mainz, Nova Antiqua Köln, Musika Viva München, Varšavska jesen itd.) in v koncertnih dvoranah širom po Evropi (London, Pariz, Berlin, Dunaj, Lizbona, Beograd, Zagreb idr.) ter v Kanadi, ZDA in Braziliji.

Kot solist je igral z orkestrom Slovenske filharmonije, Tajske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Celjskim godalnim orkestrom, Ansamblom Slavko Osterc in Solisti beograjske Filharmonije, Komornim orkestrom UNI RIO.

Snemal je za različne radijske in televizijske hiše (BBC London, Bayerischer Rundfunk, Duetschlandradio, SWR Stuttgart, SWR Baden Baden, Radio Lisbona, RTV Slovenija...) in sodeloval pri snemanju številnih zgoščenk.

Od leta 2001 je soustanovitelj in predsednik glasbenega društva »Ansambel Slavko Osterc«.
Leta 2003 je z Matjažem Drevenškom in Milkom Lazarjem soustanovil slovensko društvo saksofonistov ''Saksofonija''. Od leta 2010 je njegov predsednik.

Med leti 1995 in 2008 je bil Dejan Prešiček umetniški vodja Glasbenega poletja na gradu Podsreda. Od leta 2009 pa je umetniški vodja Poletnih glasbenih tečajev ''Celeia'' v Celju.

Dejan Prešiček je direktor Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, kjer tudi poučuje saksofon in komorno igro. Od leta 2009 je kot docent honorarni sodelavec na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer poučuje saksofon ter komorno glasbo.

 

 

    
Gostovanje v Trstu (FOTO)
več >>
Gostovanje v Gradcu!!
več >>
Kritika koncerta v Beogradu!!
več >>
 
Produkcija: spletne rešitve Sloway