Kvartet saksofonov 4saxess
si
en


Primož Fleischman Oskar Laznik Lev Pupis Dejan Prešiček
 

cv_sax3Lev Pupis - sopran saksofon

Leta 1998 je z odliko diplomiral na Univerzi za glasbo na Dunaju

Med leti 2000-2003 je bil na študiju saksofona v Parizu, kjer je diplomiral na Visoki stopnji v razredu J.Y.Fourmeauja (Premier Prix) in uspešno opravil še specializacijo pri Vincent Davidu.

Je dobitnik več nagrad na domačih in tujih glasbenih tekmovanjih, s samostojnimi recitali ali pa v komornih sestavih pa se je predstavil občinstvu širom po Evropi.
Kot solist z orkestrom je koncertiral v Grazu, Ljubljani, Mariboru, Beogradu in na Dunaju(George Pehlivanian, Tosihiro Jonezu).

V letu 2005 je Lev Pupis na Univerzi za glasbo na Dunaju z odliko opravil magistrski študij in prejel naziv »Magister Artium«(razred Oto Vrhovnik), v letu 2007 pa še specialističen študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani (razred Matjaž Drevenšek).
Kot orkestrski glasbenik sodeluje s priznanimi simfoničnimi orkestri, kot so: Mozarteum orkester iz Salzburga, Radijski simfonični orkester z Dunaja, RTV Slovenija, Orkester slovenske Filharmonije, Orkester slovenske vojske idr.

Poleg solistične in komorne glasbene aktivnosti, deluje Lev Pupis tudi kot glasbeni pedagog in poučuje saksofon na srednjih glasbenih šolah v Ljubljani in Celju, več let pa deluje tudi kot mentor na poletni šoli za saksofon v Novi Gorici, kjer je bil v letu 2006 tudi umetniški vodja.

Zanj in za zasedbe v katerih aktivno sodeluje je bilo napisanih že preko 15 skladb sodobnih avtorjev, od solističnih koncertov za orkester, do komornih triov in saksofonskega kvarteta.

 

    
Gostovanje v Trstu (FOTO)
več >>
Gostovanje v Gradcu!!
več >>
Kritika koncerta v Beogradu!!
več >>
 
Produkcija: spletne rešitve Sloway